Náklady vs. výdělek

Náklady:

Cena programu se odvíjí od zvoleného typu programu (viz článek "Typy programů"). Ten, kdo se do programu hlásí hned po otevření přihlášek na nadcházející sezonu (říjen/listopad), může ušetřit díky slevám, které zpravidla platí cca do prosince.

Standardně se výše poplatku agentuře pohybuje v rozmezí 10.000 - 30.000 Kč. U CCUSA však seženete nejlevnější program již kolem 3.000 Kč a u nejdražšího nepřesáhnete 20.000 Kč. Je to díky tomu, že CCUSA je zároveň i jediným přímým sponzorem pro J-1 víza v ČR. Pro podrobnější informace o aktuálních cenách jednotlivých programů navštivte přímo náš web www.ccusa.cz.

Dalším nutným nákladem je poplatek americké ambasádě za J-1 vízum ve výši 160 USD. Na pohovor se následně budete muset dostavit přímo do Prahy. Na některých typech programů si dále sami hradíte SEVIS poplatek ve výši 35 USD (viz článek "J1 vízum").

Mimo to je dále potřeba počítat s koupí letenky. V posledních letech se zpáteční letenky do New Yorku pohybují okolo 10.000 - 12.000 Kč (viz článek "Letenky do USA").

Ve státech pak počítejte s náklady zejména za ubytování a stravu. Účastníci táborového programu Camp Counselors USA a Camp Canada mají ubytování a stravu ZDARMA!

Na základě délky vašeho pobytu v USA je pak potřeba nechat se případně dále připojistit.

A nakonec nějaký ty dolary do začátku s sebou, než vám přijde první výplata.

Celkové počáteční náklady tedy činí zhruba 20.000 – 40.000 Kč.

Všechny tyto finanční výlohy přichází postupně a není tudíž až takový problém na vše postupně a bez problémů našetřit. Z výdělku v USA se vám veškeré náklady vrátí a ještě zbyde na cestování!

Výdělek:

Výše výdělku se odvíjí na základě vaší pracovní pozice a státu kde pracujete. Zpravidla se výše hodinové sazby pohybuje v rozmezí 8-12 USD, přičemž některé z pozic nabízejí i možnost pobírání dýšek, což se pak na konečném výdělku také značně projeví.

Ve většině případů se pracuje 5 až 6 dní v týdnu, 7 až 8 hodin denně.

Přehled pracovních pozic si můžete prohlédnout v článku "Pracovní pozice".

Za předpokladu práce po dobu 10ti týdnů, 40 hodin týdně a sazbě 9 USD/h (kurz 1 USD = 22 Kč) si přijdete cca na 80.000 Kč, což už je slušná částka, která vám pokryje počáteční náklady, náklady na život v USA (ubytování a strava) a ještě vám zbyde na cestování.

Z vaší výplaty zaměstnavatel obvykle odvádí federální a státní daně. O tuto odvedenou částku si můžete následně zažádat zpět.

Kempy účastníky většinou vyplácí fixně smluvenou částkou ve výši 1.100 USD (pro vedoucí) či 1.650 USD (pro Support Staff) za 9 týdnů práce. Pokud účastník programu zůstává v kempu déle, tak mu náleží odměna 39-49 USD za každý další odpracovaný den. Většina kempů trvá déle než je základ 9 týdnů, nejčastěji 10-12 týdnů, a tudíž si lze vydělat i přes 2.500 USD.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Ubytování - cestování

Walmart jako půjčovna aneb nakup a vrať

Karibik Cruise a vycestování mimo USA