Typy programů

Work and Travel program do USA může mít mnoho podob. U CCUSA máte na výběr z těchto variant programu:

Work Experience USA:

Jedná se o klasickou podobu Work and Travel programu, který vám přináší pestrou nabídku pracovních pozic a způsobů, jak se umístit u potencionálního zaměstnavatele.

Práci vám zajistí agentura:

Ušetřete si nervy a starosti a svěřte zprostředkování zaměstnání agentuře. U CCUSA máte na výběr varianty Job Fair, Skype Job Fair či Placement. Na základě zvoleného typu programu máte větší či menší možnost konkrétního výběru zaměstnavatele. Podmínkou americké vlády je, aby se jednalo o sezonní práci. Z tohoto důvodu se ve většině případů jedná o pozice v hotelech, obchodech, pohostinství, zábavních či národních parcích nebo o práci plavčíků (viz článek "Pracovní pozice").


Práci si hledáte sami:
Nic vám nebrání v tom, abyste si práci našli sami! U CCUSA se jedná o program Independent. Poplatky jsou u této varianty programu nižší, ale chce to pevné nervy při hledání zaměstnavatele, zejména pro ty, kteří takto plánují vycestovat poprvé a nemají žádné známosti. Opět se musí jednat o sezonní práci a americká vláda navíc klade na zaměstnavatele poněkud vysoké nároky. Z tohoto důvodu musí být zaměstnavatel předem prověřen agenturou, než pro něj začnete pracovat. Pro úplnost uvádíme seznam zakázaných pracovních pozic:

                - řidič motorových vozidel
                - posádky lodí a letadel
                - práce v továrnách či rybárnách
                - licenční pozice
                - noční práce
                - zábavní průmysl pro dospělé
                - pozice se střídáním místa výkonu práce

Pro vyhledávání práce můžete využít například tyto portály práce: job-hunt.org, summerjobs.com, coolworks.com. Je nutné se obrnit nutnou mírou trpělivost a počítat s ním, že bude potřeba rozeslat opravdu mnoho životopisů.

Snazší to pak mají ti, kteří mají nějaké známé v USA nebo kamarády, kteří již takto k nějakému zaměstnavateli na léto jezdí a mohou vám dát doporučení.

Více o programu naleznete přímo na webu.

Camp Counselors USA:

Další možností jsou letní dětské tábory. Jedná se nejdostupnější a zároveň nejlevnější variantu programu s garantovanou výší výdělku. Navíc máte na táboře poskytnuté ubytování a stravu ZDARMA, což představuje výrazné ušetřené náklady a můžete využít veškeré zázemí kempu.

Mimo to CCUSA každoročně pořádá největší CAMP FAIR v ČR s možností osobního výběru kempu a garancí umístění!


Tábory vyhledávají účastníky na různorodé pozice. Většinou se na táborech jedná o pozice zajišťující denní chod kempu – tvz. Support Staff (např. kuchyně, prádelna, údržba, ...) nebo přímo o táborové vedoucí pro všelijaké aktivity (plavání, jezdectví, kánoe, tenis, golf, lukostřelba, tanec, keramika, …). U vedoucích je však vyžadována vysoká úroveň AJ, zkušenosti s dětmi a schopnost ovládat danou aktivitu na vysoké úrovni a být schopen ji vyučovat.

Více o programu naleznete přímo na webu.

Camp Canada:

Jedná se obdobu programu Camp Counselors USA, jehož hlavní výhodou je, že nemusíte být studentem VŠ nebo VOŠ. K účasti na programu si ale budete muset zajistit Working Holiday vízum.

Více o programu naleznete přímo na webu.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Ubytování - cestování

Walmart jako půjčovna aneb nakup a vrať

Karibik Cruise a vycestování mimo USA