Vyplnění přihlášky

Pokud byste se rádi přihlásili do některého z Work and Travel USA programů zprostředkovaných od CCUSA, tak si stačí vyplnit online přihlášku. Odkaz k přihlášení naleznete na webu www.ccusa.cz.

Přihlášku lze vyplnit nezávazně a předem se můžete seznámit s kompletní smlouvou, kterou naleznete po vytvoření online účtu nebo přímo na webu u daného typu programu. Pak už jen stačí vyplnit všechny sekce přihlášky. Připravte se na to, že ke kompletnímu vyplnění přihlášky budete potřebovat i váš aktuálně platný pas. Pokud pas momentálně nemáte, tak stačí vyplnit nějaké na první pohled neplatné informace (např. číslo pasu samé nuly). U otevřených otázek (Personality & Skills) dbejte na splnění minimálního rozsahu.

Po vyplnění přihlášky obdržíte informativní email, ohledně věcí, které je ještě potřeba udělat a bude potřeba projít krátkým pohovorem (viz článek "Pohovor").

Kromě vyplnění přihlášky bude také potřeba dodat fotku, video a určité dokumenty:

Fotka
Do online systému budete muset nahrát vaši fotku. Nemusí se jednat přímo o průkazovou fotografii – naopak je lepší nahrát nějakou usměvavou fotku.

Video
U prvoúčastníků (i u varianty Independent) je potřeba nahrát krátké video. Toto video by mělo mít minimálně 45-60 sec a slouží jako vaše vizitka. Ve video se krátce představte, můžete zmínit, co studujete, jaké máte záliby a koníčky, jaké jsou vaše pracovní zkušenosti, proč jste se rozhodli vycestovat na Work and Travel do USA a další. Postačí opravdu jednoduché video, které je možno nahrát na mobil či na web kameru. V případě využití web kamery se vyvarujte čtení textu z monitoru. Snažte se působit přirozeně, uvolněně a nezapomeňte na úsměv. V další kreativitě se vám meze nekladou.

Dokumenty
Aby byla vaše přihláška opravdu 100% kompletní, tak bude potřeba dodat či vyplnit následující dokumenty:

- Program Agreement – jedná se o smlouvu k vámi zvolenému programu, která se podepisuje elektronicky ve vašem profilu.

- Potvrzení o studiu – ideální je mít potvrzený náš formulář, který si můžete v systému stáhnout. Některé školy však odmítají potvrdit cizí dokumenty. V takovémto případě postačí potvrzení v angličtině vydané školou. Kopii potvrzení pak stačí nahrát do systému a originál předat nejlépe při pohovoru.

- Health History Form – tento dokument si lze opět stáhnout ze systému a následně s ním zajít k vašemu obvodnímu lékaři, aby vám jej potvrdil. Kopii lze nahrát přímo do vašeho profilu. U účastníků kempového programu se může stát, že kemp má svůj vlastní formulář. V tomto případě preferujte ten jejich. Formulář je potřeba si obstarat nejpozději 4 týdny před odjezdem. Originál formuláře si nezapomeňte vzít s sebou do USA.

- Výpis z rejstříku trestů – pro výpis se budete muset stavit na úřad či na poštu poskytující služby CzechPoint. Výpis vám je vydán na počkání za poplatek 100 Kč (může se lišit u cizinců). Kopii je potřeba opět nahrát do systému a originál si vzít s sebou do USA.

- Job Offer (pouze účastníci programu Work Experience – Independent) – jde o pracovní nabídku od vámi nalezeného zaměstnavatele, která musí splňovat veškeré podmínky programu ze strany US State Department. Job Offer musí být vyplněn na našem formuláři, který je ke stažení ve vašem profilu, kam jej následně vyplněný a podepsaný opět nahrajete.

- Reference (pouze účastníci programu Camp Counselors) – budete je potřebovat, ať jedete jako vedoucí (3 reference) či jako Support Staff (2 reference). Reference potřeba mít vyplněné na našem formuláři, které jsou opět ke stažení ve vašem profilu, kam je následně vyplněné a podepsané opět nahrajete. Z formuláře se dočtete, komu lze reference k vyplnění předložit a celý proces se dá udělat i elektronicky.

V individuálních případech mohou být vyžadovány ještě nějaké další doplňující dokumenty.


Populární příspěvky z tohoto blogu

Ubytování - cestování

Walmart jako půjčovna aneb nakup a vrať

Karibik Cruise a vycestování mimo USA